Dronekits

Voor het bouwen van de drones gebruiken wij dronekits, waarbij de onderdelen van de drone via kleine stekkers gemakkelijk aan elkaar te koppelen zijn. In de dronekit zitten alle onderdelen van de race drone, inclusief radio controller en een door ons uitgewerkte handleiding.

De dronekits zijn van hoge kwaliteit. De drone heeft een zeer sterk frame en kan tegen een stootje. Oefen het vliegen met of zonder FPV (first person view).

Dronekits

Voor het bouwen van de drones gebruiken wij dronekits, waarbij de onderdelen van de drone via kleine stekkers gemakkelijk aan elkaar te koppelen zijn. In de dronekit zitten alle onderdelen van de race drone, inclusief radio controllers en een door ons uitgewerkte handleiding.

De dronekits zijn van hoge kwaliteit. De drone heeft een zeer sterk frame en kan tegen een stootje. Oefen het vliegen met of zonder FPV (first person view).

Seizoen 3

In schooljaar 2023-2024 start het vierde seizoen van Project Drones. Doelgroep zijn klas 1 en 2 van het vmbo.

Aantal scholen

Er is plaats voor maximaal 25 (vmbo / praktijk-) scholen in het tweede seizoen.

Planning

Na een succesvolle eerste landelijke wedstrijd (9 juni 2021 in Oss), gaan we een nieuwe finale plannen voor 2023. Voorwaarde voor het laten doorgaan van deze wedstrijd is dat er voldoende nieuwe scholen zich melden om mee te doen aan Project Drones. Wij hopen dat in 2024 een finale mogelijk is in april, mei of juni. We bieden elke school voldoende tijd om aan de opdrachten van Project Drones te werken. U kunt zich aanmelden tot begin januari 2024.

Voorwaarden

Als een school wil meedoen aan Project Drones dan vragen wij u om minimaal het standaardpakket af te nemen. U mag extra dronekits en kleine race drones bijbestellen. Dit raden wij aan indien u met meerdere klassen gaat meedoen. De drone opleiding en projecttraining zijn verplicht om te volgen, voorafgaand aan de uitvoering. Uw school is definitief aangemeld na goedkeuring van de offerte, die wij vrijblijvend voor u maken.

Onderzoek

Het stimuleren van een keuze voor een technisch profiel willen wij meetbaar maken. Hiervoor voeren wij onderzoek uit met een compact, digitale vragenlijst. Deze wordt vooraf en achteraf anoniem door leerlingen ingevuld. Ook worden er vragen gesteld in een afzonderlijke survey aan de betrokken docenten. In de vragenlijst komen topics over interesse in techniek en profielkeuze aan de orde. Na het project koppelen wij aan uw school de resultaten terug.